KOGAST термичка опрема

                                                                       Kogast Grosuplje d.d.
Kogast Grosuplje d.d.

Компанијата Kovinastroj Gastronom, фабрика за угостителска опрема АД, Гросупље, Словенија, е основана 1960 година. Потоа прераснува во најголема фирма во Словенија во оваа област. Од самиот почеток компанијата ги монтира своите производи на лице место.
Во 2002 година го имплементира својот скратен назив, сега добро познат KOGAST Grosuplje d.d.
Производствената програма вклучува широк асортиман на угостителска опрема. Покрај стандардната програма, исто така се произведува и опрема по нарачка според специјалните барања на купувачите. Основните насоки при дизајнирањето се базираат на: оперативната доверливост, робусната конструкција, пријатна за користење и опрема која штеди енергија.
Термичката опрема се нуди како електрична, така и на гас, вклучувајќи штедливи уреди како на пример индукциски шпорети, компјутерски контролирани казани за готвење и скари со водена кадичка. Опремата е произведена и сертифицирана според Европските CE стандарди.
Покрај тоа што е и производител, компанијата нуди и проектирање на кујни и испорачува кујни по принципот клуч на рака.
Електричен  шпорет

Скара со рамна плоча од тврд хром

Плински/ комбиниран шпорет

Плински шпорет без рерна

Единечна фритеза
дим. 400 х 700 х 900 мм
или 400 х 900 х 900 мм
11,1 kW/400V
Столна фритеза 800 х 700 мм

No comments:

Post a Comment